Вижте едни от най-интересните коледни рекорди

Коледа вече не е просто най-светлият християнски празник, той се е превърнал в най-комерсиалният ден в годината. На този ден се поставят доста коледни рекорди, вижте най-интересните от тях: Най-големият коледен чорап  - той е дълъг 32.56 метр

2010-12-26 15:01:18
Вижте едни от най-интересните коледни рекорди
Коледа вече не е просто най-светлият християнски празник, той се е превърнал в най-комерсиалният ден в годината. На този ден се поставят доста коледни рекорди, вижте най-интересните от тях:

Най-големият коледен чорап  - той е дълъг 32.56 метра и е широк 14.97 метра. Изплетен е с благотворителна цел от членовете на Дружеството на децата в Лондон.

Най-голямата фигура на дядо Коледа - висока е 15.6 метра и е широка 11 метра. От ноември 2006 година до януари 2007 година седеше на входа на мол "Танглин" в Сингапур. Скулптурата тежеше 2.5 тона и бе направена от полиуретанова пяна и метал.

Най-продаваната коледна песен - това е White Christmas на Бинг Кросби. От 1942 година до 2010 година от нея са продадени над 50 000 копия.

Най-големият календар - той отбелязва дните от коледните пости. Висок е 71 метра и е широк 23 метра. През 2007 година се намираше на гарата Сейнт Панкрас в Лондон.

Коледният филм с най-много приходи  - това е "Как Гринч открадна Коледа". Той се появява по кината през 2000 година, приходите от него са над 340 милиона долара.

Най-голямата коледна звезда - тя бе показана за пръв път на 31ви декември миналата година в гр. Кочи, Индия. Звездата е висока 31.59 метра и е направена от компанията "Apple ID Properties"

Най-много песни, заели първо място в музикалните класации във Великобритания по време на коледните празници - това са песните "I feel fine", "I wanna hold your hand", "Hello Goodbye", "Day Tripper/We Can Work it Out".

Най-скъпо украсената елха - тя бе издигната на 7 декември 2002 година в Токио. На коледното дръвче е имало 83 бижута на стойност 16 милиона долара. Празничната украса бе направена от веригата за бижута и часовници Piaget. Тази година в Абу Даби бе поставена огромна елха с височина 13 метра с украса на стойност 11.5 милиона долара. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия